Patru ani și jumătate cu executare pentru Andrei Plăcintă. Decizia este definitivă și irevocabilă

Data publicării:
andrei placinta mediafax 2

Procurorii spun că, în decembrie 2010, Andrei Plăcintă ar fi încercat să lovească cu maşina un bărbat. Victima încercase să aplaneze o ceartă dintre Andrei şi iubita acestuia.

Acuzatul (...) a trecut peste partea vătămată, provocându-i mai multe leziuni traumatice ce au determinat internarea la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi au necesitat pentru vindecare 40-45 de zile de îngrijiri medicale”, se arăta în rechizitoriul procurorilor.

Tânărul a fost trimis în judecată în anul 2011, iar prima sentinţă a venit după zece luni, la începutul anului 2012: trei ani de închisoare cu suspendare. Ulterior, în luna iulie a anului trecut, Curtea de Apel a stabilit o pedeapsă de şase ani cu executare.

Dosarul ajunsese în ultima fază, la instanţa supremă, însă magistraţii de acolo l-au retrimis spre judecare la Curtea de Apel, pe motiv că tânărului i-ar fi fost încălcat dreptul la apărare.

În rejudecare, Curtea a stabilit o pedeapsă mai mică, dar tot cu executare, respectiv patru ani şi şase luni de închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri