Patru polițiști cercetați de DNA în dosarul "mitei din lighean" de la Permise Suceava revin la birou, ca examinatori

Data actualizării: Data publicării:
mita din lighean suceava
Banii erau ascunși în ligheane și găleți de angajații de la Permise și RAR din Suceava. Foto: DNA

Examinatorii de la Serviciul de Permise și Înmatriculări Suceava cercetați de procurorii DNA se întorc la muncă. Prefectura spune că nu are alte soluții întrucât există un deficit de personal, dar că agenții acuzați că au luat mită vor fi monitorizați cu atenție în timpul programului. 

Patru polițiști de la Serviciul Permise, cercetați de DNA ca suspecți sau inculpați pentru fraudarea examenelor de obținere a permiselor, vor reveni la muncă, din 15 martie, ca examinatori. 

Trei au stat în arest preventiv, acesta fiind și unul din argumentele autorităților în sensul că există o decizie definitivă de înlocuire a arestului preventiv în cazul lor cu controlul judiciar, fără interdicții legate de activitatea profesională.

În plus, nu s-au găsit înlocuitori care să susțină examenul cu cei care doresc să obțină permisul pentru categoriile C, E și D. Au fost detașați câțiva polițiști de la IPJ Suceava dar doar pentru șase luni.

La Serviciul Permise Suceava sunt doar 10 angajați, doi ofițeri și opt examinatori. Doar unul a scăpat de dosarul penal, fiind în concediu de creștere a copilului.

Autoritățile spun că cei patru vor fi monitorizați video în timpul programului. Revenirea lor a fost necesară pentru că activitatea instituției aproape s-a blocat în ultimele luni, programările ajungând până în august. Din 15 martie a fost suplimentat un număr semnificativ de locuri, așa că, începând de azi, candidații se pot reprograma.

Citește și:

Șeful serviciului secret al MI din Suceava, reținut pentru corupție. Ce contribuție a avut în dosarul „mitei din lighean” de la Permise

Tribunalul Suceava a încuviințat, în noiembrie, arestarea preventivă pentru 30 de zile pentru 14 inculpați în cazul mitei uriașe primite în schimbul eliberării de permise auto. Printre cei arestaţi se află ofiţeri de poliţie, agenţi de poliţie şi personal contractual de la SPCRPCIV Suceava, dar şi un ofiţer de la Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), precum şi mai mulţi instructori auto.

Citește și:

Stenograme din "fabrica de permise" de la Suceava: "Trebuie atenție, știi? Noi ne ferim, dar instructorii sunt proști grămadă"

Procurorii anticorupție au descoperit peste 1 milion de euro ascunși în găleți, ligheane și chiar în pereți, în timpul perchezițiilor de la Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava, RAR, dar și la domiciliile angajaților.

Potrivit unui comunicat al DNA, în urma efectuării a 67 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Suceava, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Neamţ şi Bacău, au fost ridicate sume de bani şi bunuri în valoare de peste un milion de euro: 1.225.000 euro; 790.000 lei; 12.000 dolari; 1.500 lire sterline; 37 ceasuri de lux; 21 brăţări; 18 lanţuri şi 4 pandantive de aur; 8 autoturisme de lux.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri