Pedeapsa lui Dan Voiculescu se poate mări. Ce dosare mai are pe rol

Data publicării:
voiculescu - 6049547-Mediafax Foto-Liviu Adascalitei

În cele două procese penale la care Dan Voiculescu va asista de acum din boxă, acuzaţiile sunt similare - şantaj prin intermediul televiziunilor.

Primul dosar în care Alexandrescu a fost suspectat de fapte de corupţie a fost trimis în judecată, cel de-al doilea caz în care s-a dispus control judiciar faţă de Dan Voiculescu, suspectat de şantaj, este investigat la DNA, se administrează probe, se audiază martori, să sperăm că va fi finalizat curând”, a declarat Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al DNA.

În primul dosar, administratorul RCS-RDS l-a acuzat pe directorul Antena Group de şantaj. Sorin Alexandrescu l-ar fi ameninţat cu demararea unei campanii de denigrare dacă nu e de acord cu un contract de retransmisie a televiziunilor din grupul INTACT favorabil acestuia. Potrivit anchetatorilor, Dan Voiculescu s-ar afla în spatele întregii afaceri, aşa că l-au fost pus sub acuzare şi l-au trimis în judecată pentru complicitate la şantaj.

„Pentru respect, dau şi ochelarii jos, să-i transmit la modul cel mai serios lui Băsescu Traian că adversitatea noastră politică de mare notorietate, de ani de zile, nu trebuie să afecteze valori fundamentale ale societăţii româneşti, cum e familia şi libertatea de exprimare pentru care au murit oameni în decembrie. Asta e partea serioasă şi dureroasă”, spunea Dan Voiculescu, în iulie anul trecut, chemat fiind la DNA.

Un an mai târziu a fost deschis un alt dosar pe numele lui Dan Voiculescu. Acuzaţiile DNA: şantaj la adresa a trei oameni de afaceri. Aceştia ar fi fost obligaţi să încheie contracte de publicitate de sute de mii de euro cu televiziunile fondate de fostul senator pentru a nu devenii ţinte ale unor campanii negative.

Au venit vreo trei-patru oameni să declare că i-am şantajat. Vă spun un singur lucru. Nu-i cunosc. Mi-ai spus numele, dar nu-i cunosc. (Ne spuneţi şi nouă?) Vă spun, dar... Dle avocat, cum îi cheamă?

Mateuţ: Palfi...

- Unul Pamfli... Nu-i cunosc”, susținea Dan Voiculescu.

Numele lui Dan Voiculescu apare şi în listele de şedinţă cu procese civile. Deşi justiţia a hotărât definitiv acum trei ani că a colaborat cu fosta Securitate, sub numele conspirativ „Felix”, fostul senator se războieşte şi acum în instanţa cu cea care l-a desconspirat - propria verişoară, Parasachiva Silaghi.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri