Pensionar condamnat la 2 ani de închisoare cu executare, după ce a spart un dozator de lapte

Data publicării:
dozator-lapte

Un bărbat în vârstă de 64 de ani, din oraşul Ocna Mureş, judeţul Alba, a fost condamnat de Judecătoria Aiud la doi ani de închisoare cu executare, după ce a spart de două ori un dozator de lapte, din care a luat bani, transmite Mediafax. La stabilirea pedepsei s-a ţinut cont de faptul că bărbatul este recidivist.

Potrivit informaţiilor publicate în sentinţa instanţei, bărbatul a forţat de două ori, în aceeaşi zi, sistemul de închidere al dozatorului de lapte amplasat pe o stradă din Ocna Mureş, furând banii strânşi din vânzare, în total o sumă de 870 de lei.

Magistraţii arată că pentru fapta sa, respectiv furt calificat, bărbatul se încadrează la o limită minimă a pedepsei legale de 8 luni de închisoare, însă fiind recidivist (condamnat la 3 ani şi 5 luni închisoare, în 2014, din care i-au mai rămas de executat 801 zile închisoare în momentul în care a fost eliberat condiţionat), s-a dispus o pedeapsă de doi ani de închisoare, cu executare.

„Instanţa va ţine seama de caracterul repetat al acţiunilor infracţionale ale inculpatului, de caracterul continuat al prezentei infracţiuni, respectiv de persoana inculpatului care este în prezent pensionar şi, deşi a recunoscut fapta prezentă, nu s-a prezentat în faţa instanţei decât adus cu mandat de aducere”, se arată în sentinţa publicată de Judecătoria Aiud.

Condamnarea nu este definitivă şi a fost atacată cu recurs.

Editor web: George Costiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri