Percheziţii DNA la APIA, într-un dosar privind fraude cu fonduri europene

Data publicării:
DNA agerpres 7928426 1

 

FOTO Agerpres

ACTUALIZARE 13.10. Daniel Constantin, ministrul Agriculturii: „Este un caz din 2012 pe care şi eu şi cei de la APIA l-am sesizat instituţiilor statului.

E vorba de o societate din Bulgaria care după ce a câştigat o licitaţie nu a mai livrat produsele respective. APIA este în proces de recuperare, de învestire a scrisorii de garanţie cu o bancă din Bulgaria. Procesele au fost câştigate în România, se desfăşoară în Bulgaria. Sesizările noastre au fost făcute dincolo de recuperarea sumelor de identificare a celor care au mers pe o astfel de procedură şi sper că, dacă astazi au fost percheziţii acolo, sper să fi ajuns la capătul aţei”.


„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și împotriva intereselor Uniunii Europene, comise în perioada 2012.

Sunt efectuate percheziții domiciliare în 18 locații situate în județele Dâmbovița, Ilfov, Giurgiu și municipiul București dintre care 3 în sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

Procurorii au lucrat în strânsă cooperare cu reprezentanții Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) care au asigurat sprijin operațional pentru documentarea cauzei.

De asemenea, în cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații”, a comunicat DNA.

Prejudiciul estimat s-ar ridica la 26 milioane euro, în dauna bugetului general al Uniunii Europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri