Ana Maria Pătru, șefa AEP, în atenția DNA. Soțul ei a încercat să fugă cu acte în timpul perchezițiilor

Data actualizării: Data publicării:
stampila buletin de vot foto roaep ro

DNA face percheziții la Autoritatea Electorală Permanentă, vizată de cercetările procurorilor fiind președinta acestei instituții, Ana Maria Pătru, al cărei soț a încercat să fugă cu documentele unei firme radiate care-i aparținea, chiar în timpul perchezițiilor.

Este vorba despre un dosar de fraudă electorală în care se fac cercetări pentru săvârșirea unor fapte de corupție.

UPDATE - La una dintre locuințele șefei Autorității Electorale Permanente unde se desfășoară în prezent percheziții DNA, Florin Ștefan Pătru, soțul acesteia, ar fi încercat să ia cu el mai multe acte de la o societate comercială pe care a condus-o și pe care a radiat-o. 

Procurorii anticorupție au indicii conform cărora acele acte ar putea să elucideze un circuit al mitei.

161115_ana_maria_patru_00_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Polițiștii judiciari au reușit să îl oprească pe soțul șefei AEP, iar documentele i-au fost confiscate. Pentru fapta sa, Florin Ștefan Pătru ar putea fi pus sub acuzare pentru o favorizare a infractorului.

Procurorii DNA Ploiești fac  percheziții la sediul din București Autorității Electorale Permanente București.

Procurorii caută dosare la sediul din București Autorității Electorale Permanente București, într-o localitate din Ilfov și în Vâlcea. Se fac cercetări pentru infracțiuni de trafic de influență și spălare de bani. Perioada vizată de procurori este 2008-2013. 

Ancheta îl vizează pe președintele Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru. 

Ana Maria Pătru conduce Autoritatea Electorală Permanentă din primăvara lui 2012. A fost numită de Parlament, fiind susţinută la acea vreme de PDL. Anterior, Ana Maria Pătru a deţinut funcţia de vicepreşedinte al AEP, la propunerea Administraţiei Prezidenţiale. Timp de doi ani, în perioada 2005- 2007, ea a ocupat funcţia de director coordonator al Autorităţii Electorale Permanente - Filiala Regională Sud.

Din octombrie 2013 este vicepreşedintele Asociaţiei Mondiale a organismenlor electorale. Pătru a intrat în PD în anul 2002, a fost vicepreşedinte al Biroului Permanent Judeţean şi preşedinte executiv al organizaţiei de femei.

Presa a scris că Ana Maria Pătru ar fi fost o apropiată a ministrului Elena Udrea, cu care s-a afişat în mai multe rânduri. Potrivit CV-ului postat pe site-ul AEP, Pătru a absolvit Naţional de Apărare. Înainte de numirea ei în AEP, Pătru fusese propusă de PD Vâlcea pentru un post de europarlamentar, pe un loc neeligibil însă. Potrivit declaraţiei de avere, Ana Maria Pătru are două terenuri de peste o mie de metri pătraţi în comuna Vlădeşti, două apartamente şi o casă de 330 de metri pătraţi.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri