Percheziţii DNA la Consiliul Judeţean Timiş. Şeful CJ, Titu Bojin, dus la audieri la Bucureşti

Data publicării:
CJ Timis

 

Percheziţii la Consiliul Judeţean Timiş - FOTO cjtimis.ro

ACTUALIZARE 16.30. 17 primari sunt audiaţi, la această oră, la sediul DNA Timişoara. Ei suspectaţi de fapte de corupţie în acelaşi dosar în care este vizat şi preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin. 

ACTUALIZARE 15.28. Popa Stan, vicepreședintele AVAS, este audiat la această de procurorii DNA. El a fost citat în calitate de suspect în dosarul în care este acuzat şeful Consiliului Judeţean Timiş.

ACTUALIZARE 12.45. Preşedintele CJ Timiş a fost ridicat de DNA şi va fi adus la Bucureşti pentru audieri, într-un dosar în care este suspectat de luare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu. Titu Bojin trebuie să dea explicaţii în legătură cu modul în care a încheiat mai multe contracte cu atribuire directă, din banii publici.  


ACTUALIZARE 10.10. Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) arată, într-un comunicat de presă, că în această cauză se fac cercetări pentru fapte de corupţie şi asimilate celor de corupţie care ar fi fost comise în 2014.

Procurorii fac miercuri 48 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Timiş, Cluj, Braşov, Sibiu, Argeş, Prahova, Arad, Suceava, Galaţi, Iaşi şi Constanţa, dintre care 20 la instituţii publice şi restul la sediile unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane suspectate în această cauză, a precizat DNA.

ACTUALIZARE 10.00. Procurorii au suspiciuni privind achiziţii publice efectuate de instituţii şi autorităţi de pe raza judeţului Timiş.

Procurorii verifică mai multe contracte încheiate cu Muzeul Satului Bănăţean, Administraţia Bazinală a Apelor Banat, cu Primăria Recaş, cu S.T.F.C. – Depoul Bucureşti, S.T.F.C. – Depoul Arad, S.T.F.C. - Depoul Timişoara, S.T.F.C. - Depoul Sibiu, S.T.F.C. - Depoul Galaţi, S.T.F.C. CĂLĂTORI S.A. – Depoul Cluj, S.T.F.C. CĂLĂTORI S.A. – Depoul Iaşi, S.T.F.C. CĂLĂTORI S.A. – Depoul Suceava, S.T.F.C. CĂLĂTORI S.A. – Depoul Ploieşti Sud.

În anchetă vor fi aduşi la audieri la sediul Serviciului Teritorial Timişoara 17 primari, Ilaş Claudiu, manager al Muzeului Satului Bănăţean; Doroş Marţian Corneliu, director în cadrul Direcţiei de Prestări Servicii Timiş; Luci Ervin, director la Administraţia Bazinală a Apelor Banat; Simion Horaţiu Mircea, directorul regional al Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Timişoara, Purceld Aurel – Costin directorul economic al Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Timişoara.

Procurorii verifică implicarea în aceste fapte şi a consilierului judeţean Marcel Mihoc.

ACTUALIZARE 9.10. Procurorii DNA au descins la locuinţa preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, din comuna Remetea Mare, aflată lângă Timişoara.

Bojin a fost ridicat de anchetatori şi dus la sediul CJ, unde procurorii fac percheziţii în prezenţa acestuia. La intrarea în sediul instituţiei, Bojin a spus că nu ştie despre ce este vorba şi urmează să afle.

Procurorii DNA fac percheziţii şi la Direcţia Apele Române Banat, precum şi la sediile a 17 primării din județ, printre care Otelec şi Birda.


Procurorii DNA şi ofiţeri ai Jandarmeriei au descins la sediul CJ Timiş unde caută documente legate de contracte parafate de această instituţie.

Este o nouă acţiune a procurorilor DNA în care este vizat chiar şeful Consiliului Judeţean, Titu Bojin. În anchetă ar fi vizaţi şi mai mulţi edili ai primăriilor din judeţ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri