Viceprimarul din Cluj-Napoca Horváth Anna, lăsată în libertate după două ore de audieri

Data actualizării: Data publicării:
dna

Viceprimarul din Cluj-Napoca Horváth Anna, audiată de către procurorii DNA, luni seară, într-un dosar care vizează suspiciuni privind modul de finanţare a campaniei acesteia pentru alegerile locale a fost lăsată în libertate după aproximativ două ore de audieri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Cluj.

Actualizare 22.50. După mai bine de două ore în care a fost audiată de către procurorii DNA într-un dosar care vizează suspiciuni asupra modului de finanţare a campaniei electorale a UDMR Cluj pentru alegerile locale din iunie 2015, fostul candidat al uniunii, actualmente viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, a fost lăsată să plece acasă.

Aceasta a ieşti din sediul DNA Cluj alături de avocatul său, fără însă a da declaraţii referitoare la dosar.

"Pentru bunul mers al anchetei şi cercetării penale nu dau declaraţii despre dosar”, a declarat Horvath Anna, după care a plecat  acasă.

Horváth Anna a fost ridicată de către procurorii DNA şi dusă la audieri, luni seară, după mai mult de şapte ore de percheziţii la sediul Primăriei, de unde au fost ridicate mai multe cutii cu documente.


 

Actualizare: Biroul unuia dintre viceprimarii Clujului, Anna Horvath, este percheziţionat de Direcţia Naţională Anticorupţie. Sunt verificate mai multe acte.

Este vizată finanţarea campaniei sale pentru postul de primar. Ea a ieșit pe locul al doilea.

Percheziţii au fost în această dimineaţă şi locuinţa oficialului. Anchetatorii i-au ridicat computerul.

„Este în curs o cercetare penală, care are legătură cu posibile neregularități privind finanțarea campaniei electorale unde am fost candidat la Primăria Municipiului Cluj-Napoca și evident ne aflăm și în acest loc pentru că se caută posibile legături între acestă finanțare și activitatea mea administrativă”, a declarat Anna Horvath.


„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj efectuează cercetări ce vizează suspiciunea săvârșirii, în perioada 2014 -2016, a unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție”, se arată în comunicatul DNA.

„În cursul dimineții de 10 octombrie 2016, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 9 locații situate în municipiul Cluj Napoca, dintre care 2 locații situate în incinta aceleiași instituții publice, celelalte vizând domiciliile unor persoane fizice și sediul unei persoane juridice”, precizează procurorii.

Din primele informații, se pare că au fost ridicate și câteva documente.

Biroul de presă al Primăriei Cluj-Napoca a precizat că procurorii DNA au cerut o întrevedere cu șefii instituției. 

Pentru că primarul Emil Boc și viceprimarul Dan Tarcea sunt plecați în străinătate, Gheorghe Șurubaru, city-manager și fost viceprimar în mandatul trecut, a vorbit cu anchetatorii.

El a confirmat pentru Digi24 că procurorii DNA se află în biroul celui de-al doilea viceprimar, Anna Horvath.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri