Percheziţii. Evaziune fiscală cu produse de carne 

Data publicării:
carne - captura digi24

Polițiștii pun în aplicare 53 de mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Arad, Alba, Mureş, Dâmboviţa, Botoşani şi Prahova.

Pentru 23 de persoane au fost emise de mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune şi spălarea banilor.

Procurorii spun că suspecții au creat un circuit comercial fictiv, înfiinţând şi coordonând mai multe societăţi comerciale -fantomă, pentru a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale.

În perioada 2011 – 2014, aceştia ar fi desfăşurat acte de comerţ intracomunitar cu produse din carne şi produse chimice, pe care le-au comercializat în mod ilicit pe teritoriul României către mari distribuitori de astfel de mărfuri, folosindu-se în acest scop de 15 societăţi comerciale de tip „fantomă”.

Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este estimat la peste 21.000.000 de lei.

Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii din cadrul Poliţiei Sectorului 5.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precizează un comunicat al Poliției Capitalei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri