Percheziţii în București. 15.000 de locatari în 3 apartamente

Data actualizării: Data publicării:
politie

Sunt percheziţii la această oră, în Bucureşti. Poliţiştii şi procurorii din Capitală îi caută pe proprietarii a 3 apartamente în care, teoretic, locuiesc 15.000 de persoane. Este vorba, de fapt, despre o reţea care le cere bani celor care vor buletin de Bucureşti. În schimb, le oferă oamenilor o adresă la care să se înregistreze.

Şase percheziţii au loc joi dimineaţă în Capitală, într-un dosar privind fals în declaraţii în legătură cu obţinerea de cărţi de identitate româneşti, în schimbul unor sume cuprinse între 150 şi 200 de euro, Conform poliţiştilor, 15.000 de persoane figurează cu domiciliul la trei adrese din sectorul 3.

"La această oră, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Ordine Publică şi Poliţia Sectorului 3, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti pun în aplicare 6 mandate de percheziţie domiciliară în Capitală  şi  pun în executare 9 mandate  de  aducere într-un dosar privind infracţiunile de constituire de grup infracţional organizat şi fals în declaraţii", anunţă poliţia, citată de News.ro.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat că două grupuri infracţionale organizate îşi ofereau serviciile, contra cost, unor cetăţeni străini, preponderent din Republica Moldova, pentru a le facilita obţinerea cărţii de identitate româneşti, declarând în fals că aceştia vor locui la adresele lor, sumele solicitate fiind între 150 şi 200 de euro.

Până la acest moment au fost identificate aproximativ 15.000 de persoane care figurează ca având domiciliul stabilit la trei adrese din sectorul 3.

Audierile în acest caz se vor desfăşura la sediul Serviciul Ordine Publică, dar şi la Secţiile 11, 12 şi 23 Poliţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri