Percheziții în şapte judeţe și verificări la 126 de firme, în dosarul de evaziune de peste un milion de euro

Data publicării:
mascat politie masina interventie perchezitii

Perchiziţiile sunt făcute la domiciliile unor persoane şi la sediile sociale ale unor societăţi comerciale, din judeţele Bacău, Dolj, Mehedinţi, Mureş, Olt, Giurgiu şi Braşov.

Acţiunea de miercuri a DNA este o continuare a celor 12 percheziţii care au avut loc marţi, în judeţele Iaşi şi Timiş.

Percheziţiile sunt făcute într-un dosar instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Târgu Mureş, care vizează suspiciuni privind săvârşirea, de către o grupare de societăţi comerciale din judeţul Iaşi, a unor infracţiuni de evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimat la peste un milion de euro.

De asemenea, în aceeaşi cauză, la solicitarea procurorilor, inspectori ai Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din ANAF fac inspecţii fiscale la 123 de firme din 23 de judeţe, „printre care şi o mare societate de comercializare a deşeurilor la nivel naţional, din Braşov”, a precizat DNA.

În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe documente, iar pentru stabilirea activităţii infracţionale vor fi dispuse constatări financiare.

În această cauză, procurorii DNA au făcut, marţi, 12 percheziţii în judeţele Iaşi şi Timiş, iar inspectorii Direcţiei Antifraudă Fiscală au controlat societăţi comerciale din mai multe judeţe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri