Percheziții într-un dosar de evaziune și spălare de bani

Data publicării:
politie FB perchezitii

 

Potrivit unor comunicate de presă emise de PCA Ploiești și Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, în cauză este vorba despre cinci percheziții care au loc la domicilii și la sediile unor societăți comerciale din București, Ploiești și Onești, la activități participând procurori și polițiști de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, scrie Agerpres.

Cercetările în acest dosar au fost demarate în urma sesizării Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, stabilindu-se că, prin intermediul a șapte societăți comerciale, suspecții au creat circuite comerciale fictive, având drept scop sustragerea de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat, în vederea obținerii de beneficii financiare substanțiale.

Potrivit unor surse judiciare, firmele respective derulau activități în domeniul consultanței IT.

„În baza facturilor fictive de achiziții emise de firmele 'fantomă', administrate de către suspecți, a fost dedus în mod nelegal TVA și s-au sustras de la plata impozitului pe profit, prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracțională fiind de 8.288.277 lei. De asemenea, sumele de bani ce au făcut obiectul acestui circuit financiar nelegal și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 33.099.445 lei”, se arată în documentele citate.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Pentru recuperarea sumelor, va fi aplicat sechestru asigurător pe mai multe bunuri imobile, până la concurența prejudiciului creat.

Cercetările au fost efectuate cu suportul tehnic al Serviciului de Operațiuni Speciale Ploiești, iar perchezițiile au fost puse în executare cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile 'Matei Basarab' din Ploiești și al polițiștilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Ploiești.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri