Percheziţii la ADP sector 5 într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de 10 milioane de euro

Data publicării:
politisti perchezitii captura noua

ACTUALIZARE 16.41. Directorul de achiziţii din Primăria sectorului 5 şi cel al ADP sector 5 sunt în vizorul anchetatorilor.

Aceştia verifică relaţiile contractuale ale instituţiilor conduse de aceştia cu 25 de firme.

Astfel, prin serviciul de achiziţii, cei doi ar fi întocmit cu aceste firme mai multe contracte ilicite – privind amenajări de spaţii verzi, construcţii pe spaţii publice - la preţuri supraevaluate.

„Înţeleg că sunt anumite companii, este un fel de percheziţie... nu doar la Primăria sectorului 5, la mai multe primării dacă vă uitaţi pe comunicat, înţeleg că se caută anumite companii care ar fi eludat statul cu anumite sume. Şi sunt interesaţi în mod deosebit, nu instituţional primăria este verificată, sunt interesaţi de documentaţiile strict pentru anumite... ca să se vadă exact contractele, sumele, ce au încasat, la ce dată”, a declarat primarul Marian Vanghelie, despre percheziţiile care au loc.  


ACTUALIZARE 13.40. În anchetă este vizată şi activitatea unor funcţionari ai ADP sector 5.

Toate birourile acestei instituţii sunt percheziţionate astăzi. Toată conducerea ADP sector 5 se află într-un singur birou, alături de poliţişti.


În acest dosar au fost emise 67 de mandate de aducere.

Sunt căutate persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul construcţiilor. Prejudiciul în acest dosar ajunge la 10 milioane de euro. Anchetatorii spun că suspecții ar fi făcut achiziții fictive pe care le-ar fi trecut în numele unor firme fantomă.

La această acțiune participă peste 350 de poliţişti. Aceștia ridică documente și vor aduce ulterior suspecții la audieri.

Ancheta a plecat după mai multe plângeri la serviciul Antifraudă de la Poliția Capitalei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri