Percheziţii la cămătari din Argeș. Printre persoanele împrumutate cu un milion de euro se numără și afaceriști

Data publicării:
Imagine arhiva perchezitii Timisoara-Mediafax Foto-Adi Piclisan

Imagine arhivă - MediafaxFoto

Suspecții cercetați au acționat în mod coordonat,  împrumutând sume de bani importante cu o dobândă cuprinsă între 3% şi 10% mai multor persoane, unele dintre acestea administrând societăţi comerciale cunoscute la nivel local. În condițiile în care părțile vătămate nu puteau plăti sumele împrumutate și dobânda stabilită, suspecții procedau la inducerea unei stări de temere victimelor prin ameninţarea cu acte de violenţă împotriva lor sau a persoanelor apropiate”, se arată în comunicatul DIICOT.

Anchetatorii menționează că „persoanele împrumutate de membrii grupului infracţional organizat sunt, de regulă, administratori ai unor societăţi comerciale care deţin în patrimoniu bunuri imobile sau mobile ce reprezintă o garanţie pentru recuperarea sumelor de bani împrumutate şi a dobânzilor”.

„O altă categorie de persoane împrumutate de membrii grupului infracţional o reprezintă fiii unor persoane cu potențial financiar din judeţul Argeş, aceştia fiind atraşi în cercul de „prieteni” ai suspecților și  împrumutaţi cu sume de bani din ce în ce mai mari pe care nu le mai puteau restitui fără ajutorul părinţilor. Precizăm că dobânda percepută era între 4% și 10% lunar, în cazul sumelor de bani împrumutate pe o durată mare de timp și peste 15% în cazul sumelor de bani împrumutate pentru perioade de timp scurte”, mai spun procurorii.

„O a treia categorie o reprezintă persoane care, fără a avea o situaţie financiară foarte bună,  împrumută sume mai mici de bani, pentru restituirea banilor urmând să răspundă şi persoanele prin intermediul cărora aceştia au ajuns să-i cunoască pe membrii grupului infracţional”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

În acest sens sunt în desfăşurare 61 de percheziţii domiciliare la locuinţele suspecţilor dar şi la sediile firmelor prin intermediul cărora s-au restituit împrumuturile şi dobânzile aferente, fiind citate ori aduse cu mandat de aducere la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti un număr de 23 de persoane în vederea audierii.

Până în prezent există indicii potrivit cărora membrii grupului infracțional organizat au acordat împrumuturi de peste un milion de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri