Percheziții la centrul comercial Unirea. Alexander Adamescu, încă un dosar penal

Data actualizării: Data publicării:
Alexander Adamescu.
Alexander Adamescu. Sursa foto: captura tv

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice (DICE) şi procurori de la Parchetul Capitalei efectuează luni percheziții la centrul comercial Unirea din București, dar și la sediul unuia dintre directori. Perchezițiile au loc după ce văduva omului de afaceri Dan Adamescu, decedat în urmă cu doi ani, l-a reclamat pe fiul lui, Alexander, că ar fi luat un milion de euro ilegal din firmă ca să-şi plătească avocaţii. Şi el a acuzat-o de aceleaşi manevere cu ceva timp în urmă. 

Ce avere are văduva lui Dan Adamescu

Polițiștii efectuează percheziții atât la birourile din centrul comercial Unirea, cât și la locuința unuia dintre directori. Oamenii legii caută documente, facturi, cât și fișiere informatice care ar putea să confirme acuzațiile făcute lui Alexander Adamescu.

Dosar penal vizează infracțiuni de delapidare, Alexander Adamescu fiind acuzat că a luat bani din societate ca să-i folosească în interes personal, mai exact pentru a-și plăti avocații care îl reprezintă în Marea Britanie.

Ancheta este una complicată, având în vedere că în acest moment Alexander Adamescu se află în Marea Britanie, acolo unde instanța a decis extrădarea sa, decizie care nu este definitivă.

Luni urmează să fie audiate mai multe persoane, printre care și unul dintre directorii centrului comercial, Bogdan Antonescu, care va da explicații despre transferurile pe care Alexander Adamescu le-ar fi făcut din contul magazinului.

Pe 16 octombrie 2018, apărătorii lui Carmen Adamescu l-au acuzat, prin intermediul unui comunicat de presă, pe Alexander Adamescu că și-ar fi plătit avocații, folosindu-se de poziția sa de director al Unirea Shopping Center, prejudiciul fiind de 200.000 de euro.

"La pagina 11 din raportul ANAF se menționează suma de 905.372 lei ce a fost achitată către „SC Michon de Reya” prin trei transferuri bancare efectuate în 14 noiembrie, 22 noiembrie și 8 decembrie 2017, adică după înlocuirea Doamnei Carmen Adamescu cu Alexander Adamescu la conducerea USC (Unirea Shopping Center, n.r.)”, se arată în comunicat.

Și Carmen Adamescu a fost acuzată de delapidare, ea fiind și reținută o perioadă.

Omul de afaceri Dan Adamescu a murit pe 24 ianuarie 2017.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri