Percheziţii la domiciliul omului de afaceri Dan Adamescu şi la sediul Astra Asigurări

Data publicării:
dna intrare - corp-2

Percheziţiile au legătură cu dosarul în care aseară au fost arestaţi patru judecători specializaţi în cauze de insolvenţă.

Procurorii DNA au suspiciuni că Dan Adamescu le-ar fi oferit mită judecătorilor pentru a scăpa societatea Astra Asigurări de un proces în care i se cerea insolvenţa.

Acţiunile au loc la locuinţa lui şi la sediul companiei, precum şi la sediile altor societăţi controlate de Dan Adamescu.

Urmează ca Dan Adamescu să fie chemat la sediul DNA, el fiind suspectat de fapte de corupţie.

Dan Adamescu deţine compania Astra Asigurări şi Unirea Shopping Center.

Judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Ciprian Sorin Viziru, toţi de la Tribunalul Bucureşti - Secţia a VII-a civilă, acuzaţi că primeau bani şi bunuri pentru intervenţii în dosare de insolvenţă, au fost arestaţi preventiv, printr-o decizie luată marţi de Curtea de Apel Bucureşti, la propunerea procurorilor anticorupţie.

Potrivit procurorilor, cei patru judecători, personal sau prin intermediari, au pretins şi primit de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată, sume de bani, bunuri sau servicii.

Magistraţii ar fi cerut bani sau bunuri pentru a îndeplini sau a nu îndeplini ori a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu în legătură cu contestaţiile la tabelul preliminar al creanţelor, pentru a decide privind modalităţile de înscriere la masa credală cu privire la creanţele creditorilor chirografari, pentru a desemna preferenţial administratori judiciari, pentru a atribui preferenţial dosare de insolvenţă sau pentru a-şi exercita influenţa pe lângă judecători de la diverse instanţe din Bucureşti şi din ţară, folosind informaţii deţinute prin prisma atribuţiilor de judecător, au arătat procurorii în referatul cu propunerea de arestare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri