Percheziţii la firma fratelui lui Sebastian Ghiţă

Data publicării:
Imagine arhiva perchezitii Timisoara-Mediafax Foto-Adi Piclisan-4

Este vorba despre un proiect cu valoare totală de 33,6 milioane de euro. 

Firma 2K Telekom a fost înfiinţată de Sebastian Ghiţă, dar este controlată de fratele lui, Alexandru. Proiectul a fost încheiat în 2013, între această firmă şi Ministerul Educaţiei, cu finanţare europeană.

Procurorii DNA fac percheziţii şi la o firmă din Voluntari, Ilfov, care operează în domeniul instalaţiilor electrice.

Anchetatorii au suspiciuni privind fapte de deturnare de fonduri europene.

Programul "Internet în şcoala ta. Conectarea la internet broadband a unităţilor şcolare din zona rurală şi mic urbană" a fost semnat în 2 decembrie 2013, la Ministerul Educaţiei.

Contractul a avut o valoare de 119.840.000 de lei, fără TVA, o perioadă de implementare de şase luni şi una de mentenanţă de cinci luni. Proiectul prevedea conectarea a 2.446 de şcoli la internet.

Mihnea Costoiu, care în acea perioadă era ministru delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, declara că, după conectarea a 2.446 de şcoli la internet, de acest serviciu ar urma să beneficieze, alte 7.000, în cadrul unui proiect sectorial derulat în perioada 2014-2020.

La sfârşitul lunii martie 2013, erau depuse oferte pentru acest program din partea consorţiilor formate din Asesoft International şi Orange România, respectiv Omnilogic, Avitech Co. şi Romtelecom.

Firma 2K Telecom este controlată de Alexandru Ghiţă - 67,12%, Vasile Domente - 8,05% (unchiul lui Sebastian Ghiţă) şi Vasile Radu - 24,83%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri