Percheziții la mai multe persoane care ar fi vândut ilegal autoturisme închiriate

Data publicării:
PERCHEZITII 22

Mai multe percheziții au loc în București și Ilfov, vizați fiind mai mulți suspecți de vânzări ilegale de mașini 

Potrivit anchetatorilor, în perioada iulie 2014 - februarie 2015, membrii grupului infracţional ar fi mers în state ale Uniunii Europene, de unde ar fi închiriat maşini de lux, de la mai multe firme, apoi le-ar fi adus în România, pentru a le vinde ilegal.

"Modul de operare al grupului infracţional era de a identifica societăţi de închirieri vehicule de pe teritoriul altor state, având scop de a induce în eroare reprezentanţii acestor societăţi comerciale, pentru a intra în posesia unor autovehicule cu valoare mare, an de fabricaţie 2013-2015, pe care să le transporte imediat pe teritoriul României şi ulterior a le valorifica în mod fraudulos", arată Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, într-un comunicat de presă.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Române, membrii grupului infracţional falsificau documentele de proprietate ale maşinilor închiriate de la firme din străinătate şi le vindeau fie unor persoane care ştiau despre provenienţa ilicită a acestora, fie unor cumpărători de bună credinţă. Ca mod de operare, membrii grupării schimbau datele autoturismului furat cu ale altuia avariat, care avea aceleaşi marcă, model şi an de fabricaţie.

Poliţiştii vor pune în executare 15 mandate de aducere, iar în urma audierilor, anchetatorii vor decide dacă vor fi emise ordonanţe de reţinere.

Surse din Poliţie au declarat, pentru Mediafax, că în acest caz sunt implicaţi şi doi cetăţeni spanioli, care se ocupau cu întocmirea actelor. Cei doi sunt în prezent arestaţi în Spania.

Acţiunea procurorilor şi poliţiştilor este sprijinită de Serviciul Român de Informaţii.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri