Percheziții la Ministerul Agriculturii. Doi oficiali sunt acuzați de mită și spălare de bani

Data publicării:
intrare sediul dna 2

Vizați de anchetă ar fi doi oficiali din Ministerul Agriculturii – secretarul general al instituției și un secretar de stat. Cei doi sunt suspectați de luare de mită și spălare de bani, potrivit unor surse judiciare. Acestea au precizat că, în toamna anului trecut, anterior organizării târgului Indagra, cei doi ar fi cerut conducerii Romexpo ca, în schimbul acordării contractului pentru organizarea evenimentului, la valoarea de 400.000 de euro, să fie de acord ca 10% din această sumă să ajungă, prin intermediul altor contracte, la alte firme, în mod preferențial. Acele contracte vizau servicii care nu au fost niciodată prestate.

Procurorii spun că banii ajungeau, de fapt, la cei doi oficiali din minister.

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în perioada octombrie-decembrie 2014”, se arată într-un comunicat al DNA.

Instituția arată că una dintre percheziții a avut loc la sediul unei instituții publice, iar celealte, la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri