Sari la conținut

Percheziții la persoane bănuite că ar fi tăiat ilegal lemn din ocoale silvice, într-un dosar de patru milioane de euro

Sunt vizate 29 de persoane fizice şi şapte societăţi comerciale, care ar fi tăiat ilegal lemn pe care l-au comercializat apoi fără acte.

Descinderile au loc la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice, pentru probarea activității infracționale a 29 de persoane fizice și șapte societăți comerciale, au anunța reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Argeș.

"Persoanele sunt bănuite că, în perioada anilor 2008 — 2012, ar fi tăiat ilegal aproximativ 30.000 de metri cubi de material, cu ajutorul unor angajați din cadrul ocoalelor silvice private și de stat, iar ulterior ar fi transportat, prelucrat și comercializat importante cantități de material lemnos fără a înregistra în contabilitate toate aceste operațiuni. Tot în aceeași perioadă, în vederea disimulării provenienței sumelor de bani obținute din săvârșirea de infracțiuni, persoanele au introdus sumele de bani într-un circuit financiar prin achiziția de bunuri imobile și mobile", se precizează într-un comunicat al IPJ Argeș.

Pe aceeași temă