Sari la conținut

Percheziţii la persoane suspectate de evaziune fiscală de peste 12 milioane de lei

Acest dosar este disjuns din dosarul Mediafax. Persoanele implicate ar avea legătură cu primul dosar. Astfel, acestea, după ce prima rețea a fost destructurată, ar fi continuat aceleași activități ilegale.

„În această dimineață, Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române desfăşoară o operaţiune ce vizează destructurarea unei reţele infracţionale, specializate în săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală şi rambursare ilegală de T.V.A.”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

Sunt efectuate 9 percheziţii pe raza Municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov. La activitățile desfășurate de polițiștii de investigarea criminalităţii economice participă și luptători din cadrul Serviciului de Intervenții și Acțiuni Speciale – I.G.P.R. şi specialişti criminalişti”, menționează sursa citată.

„Din investigații a reieșit că, în circuitul infracţional sunt implicate 35 de societăţi comerciale româneşti, cu implicare în „activitaţi de media”, ai căror reprezentanți ar fi obţinut, fără drept, bani, prin rambursare ilegală a impozitelor, taxelor şi contribuţiilor la bugetul general consolidat al statului. Activităţile infracţionale s-ar fi derulat în perioada  aprilie 2012 - martie 2014. Prejudiciul estimat este de 12.300.000 de lei”, se mai arată în comunicat.

13 mandate de aducere a persoanelor la audieri vor fi puse în aplicare, în urma probatoriului administrat urmând a fi dispuse măsurile care se impun. Acțiunea se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Jusiţie.