Percheziţii la şeful securităţii Apa Nova. Surse: El le-ar fi fotografiat pe Elena Udrea şi Alina Bica la Paris

Data publicării:
PERCHEZITII GINERE BLAGA

 

La Parchet este aşteptat astăzi Teodor Sterian.

Potrivit unor surse, el ar fi şi în spatele scandalului izbucnit anul trecut, când Elena Udrea şi Alina Bica au fost fotografiate la Paris. Teodor Sterian s-ar fi aflat în acelaşi avion în care ele au călătorit la Paris şi ar fi stat în capitala Franţei tot două zile cât au stat şi ele. 

Aceste informaţii sunt infirmate însă de DNA, care susţine că Teodor Sterian nu are nicio legătură cu fotografiile făcute la Paris. 

Conform unor surse judiciare, Bruno Roche, fostul director al societăţii Apa Nova Bucureşti ar fi dispus măsuri de supraveghere şi interceptare ilegală a salariaţilor, în baza unui contract încheiat cu o firmă specializată administrată de Teodor Sterian, finul lui Ovidiu Semenescu.

În acest mod, directorul Apa Nova ar fi împiedicat divulgarea de către angajaţi a unor date care să conducă la depistarea ilegalităţilor din companie.

Francezul Bruno Roche este sub control judiciar, măsură impusă de procurorii DNA. El este suspectat că a aprobat plăţi în valoare de zeci de milioane de lei către firme controlate de Ovidiu Semenescu, Costin Berevoianu şi Vlad Moisescu, în schimbul intervenţiilor acestora pe lângă autorităţile publice din Bucureşti.

Contractele pentru servicii fictive au fost încheiate începând cu anul 2008, pentru ca cei trei să intervină pe lângă reprezentanţi ai unor instituţii publice, personal sau prin intermediari, în favoarea firmelor din grupul Veolia, printre care se numără şi Apa Nova.

Lavinia Săniuţă, soţia fostului ministru de interne Marian Săniuţă şi directoarea generală a Veolia România, este şi acum în faţa procurorilor.

Citiţi şi

Lavinia Săniuță, directorul Apa Nova București, audiată la DNA Ploiești

Managerul francez al Apa Nova, pus sub control judiciar

DNA crede că au dispărut acte din sediul Apa Nova

Dosarul Apa Nova: bani spălați prin trei țări și 18 firme

Dosarul Apa Nova. Tribunalul Prahova: Costin Berevoianu, Vlad Moisescu şi Ovidiu Semenescu, cercetaţi sub control judicar





Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri