Sari la conținut

Percheziții la Strehaia, la persoane suspectate de evaziune fiscală cu prejudiciu de 3,3 milioane euro

Acţiunea este coordonată de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mehedinţi, poliţiştii având nouă mandate de aducere pe numele unor persoane din Strehaia şi Baia Mare suspectate că, prin intermediul unor firme fantomă, au emis facturi fictive în scopul deducerii TVA şi a impozitului pe profit.

„Au efectuat tranzacţii economice ilegale, achiziţii de bunuri, obţinând sume de bani pe care ulteiror, prin conturi bancare, le-au introdus în circuitul economic cu scopul de a le da un caracter de legalitate, prejudiciind astfel bugetul de stat cu 3,3 milioane de euro, prin deducerea TVA şi a impozitului pe profit”, a declarat Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, potrivit Mediafax.

El a precizat că persoanele vizate în acest dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani urmează să fie duse la Parchetul Tribunalului Mehedinţi.

Printre suspecţi se află şi Stela Mihai, autoproclamata preşedintă a romilor din Strehaia şi mătuşa lui Ion Stelică Mihai, cunoscut ca Leo de la Strehaia, la locuinţa femeii având loc, de asemenea, percheziţii.