Percheziții la studiourile MediaPro. Prejudiciul din spălare de bani și evaziune fiscală: 1,5 milioane de euro

Data publicării:
politia deschinderi perchezitii-1

Emilia Mihai, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, a precizat pentru Digi24 că perchezițiile au loc „pentru prevenirea și combaterea fenomenului de evaziune fiscală”.

„Sunt puse în aplicare şi 13 mandate de aducere, peste 90 de poliţiști sunt implicați în aceste activităţi. Sunt vizate câteva societăţi comerciale suspectate de evaziune fiscale”, a menționat Emilia Mihai.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că au loc percheziții și la administratorii societăților comerciale.

„Administratorii societăților comerciale achiziționau pachete de servicii prin intermediul unor firme fantomă la un preț supraapreciat. Este o sesizare din oficiu”, a mai spus Emilia Mihai, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

Poliţiştii bucureşteni au documentat activitatea infracţională a grupului identificat, stabilind că 66 de societăţi comerciale ar fi cumpărat servicii fictive de la societăţi fantomă în scopul deducerii artificiale şi ilicite a TVA-ului şi impozitului pe profit. Valoarea serviciilor şi a produselor achiziţionate fictiv este de 10 milioane de euro, prejudiciul estimat adus statului fiind de 1,5 milioane de euro. La acţiune participă 90 de poliţişti şi trei procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, totodată urmând a fi puse în executare 13 mandate de aducere”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

Numele MediaPro, în mijlocul unui scandal penal în urmă cu trei luni

Numele unuia dintre cele mai mari trusturi de presă din România, MediaPro, a fost în mijlocul unui scandal penal la începutul acestui an. Mai multe firme sunt bănuite că ar fi implicate într-o reţea de evaziune fiscală, care ar fi fraudat statul cu 20 de milioane de euro. Poliţiştii au făcut atunci verificări la sediul MediaPro, dar și în mai multe locuințe şi sedii ale unor firme. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri