Peste 1.000 de magistrați îi cer lui Tudorel Toader să abandoneze procedura de revocare a lui Lazăr

Data actualizării: Data publicării:
ministrul justitiei tudorel toader face declaratii de presa
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Peste 1.000 de magistrați susțin, în nume propriu, solicitarea adresată Ministrului Justiției de a abandona imediat procedura de revocare a Procurorului General al României.

180222_DECLARATII_TUDOREL_TOADER_03_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Motivul invocat de magistrați:  Comisia de la Venetia a recomandat ca revocarea procurorilor de rang înalt să se facă cu avizul obligatoriu al Consiliului Superior al Magistraturii.

Procurori, judecători, dar și auditori de justiție din Institutul Național al Magistraturii au semnat solicitarea inițiată de două asociații profesionale, una a judecătorilor și una a procurorilor.

Prin această solicititare, cele doua asociații îi cer lui Tudoarel Toader să renunțe deîndată la procedurea de revocarea a procurorului Augustin Lazăr.

Ei cer ca Parlamentul să pună de îndată în acord statutul magistratului cu recomandările făcute în cel mai recent raport de la Comsia de la Veneția. Ei cer ca CSM să dea un aviz obligatoriu cu privire la o astfel de solicitare de revocare de la vârful Ministerului Public.

Ministrul Justiție Tudorel Toader a prezentat miercuri raportul de evaluare a procurorului general Augustin Lazăr și a cerut revocarea acestuia din funcție. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri