Peste 1.000 de percheziţii la colete trimise prin corespondenţă. S-au confiscat 1.600 kilograme de tutun

Data publicării:
whatsapp-image-2019-03-06-at-06-35-22

Poliţiştii de la transporturi fac 1.050 de percheziţii la colete trimise prin corespondenţă, acestea vizând traficul cu tutun prelucrat şi eludarea plăţii accizei la bugetul de stat. S-au confiscat 1.600 de kilograme de tutun din care s-ar fi putut confecţiona două milioane de ţigarete.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, aceste acţiuni au debutat în urmă cu două zile şi au avut la bază o documentare informativă minuţioasă, reuşindu-se până acum confiscarea a 1.600 de kilograme de tutun prelucrat, supus accizării. Prejudiciul adus bugetului de stat se ridică la aproximativ 140.000 de euro.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„De asemenea, în urma percheziţiilor efectuate, au mai fost identificate tuburi şi filtre pentru ţigarete, dar şi o maşină de fabricat ţigarete. Dacă toate acestea ar fi ajuns la destinatari, s-ar fi putut confecţiona aproape 2.000.000 de ţigarete contrafăcute (estimativ, aproape două tir-uri) care ar fi ajuns pe piaţa neagră din România, putând afecta, totodată, sănătatea consumatorilor”, a transmis, miercuri dimineaţă IGPR. 

Sursa citată a precizat că percheziţiile au avut loc în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti.

De asemenea, acţiunile poliţiştilor au beneficiat de sprijinul Poştei Române şi a Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri