Sari la conținut

Peste 200 de persoane, puse sub supraveghere judiciară într-o singură săptămână

Poliţia Română verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă. 

În perioada 19 – 26 decembrie, la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 215 persoane şi au fost înregistrate 31 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere judiciară, dispuse iniţial, cu alte măsuri. 

La nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 215 persoane. Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse.

Poliţiştii desfăşoară activităţi specifice faţă de 96 de persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, precum şi faţă de 119 persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Tot în această perioadă, la nivel naţional au fost înregistrate 31 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse iniţial, cu alte măsuri. Măsura controlului judiciar dispusă iniţial a fost înlocuită, în 12 cazuri, cu măsura arestării preventive, iar în alte 3 cazuri cu măsura condamnării cu suspendare.

În alte 4 cazuri, măsura controlului judiciar a încetat, ca urmare a luării măsurii de condamnare cu executare. De asemenea, în alte 3 cazuri, a fost înlocuită măsura arestului la domiciliu, cu măsura arestării preventive, iar în alte 3 cazuri, cu măsura controlului judicar.

În alt caz, măsura controlului judiciar a încetat, ca urmare a luării măsurii arestului la domiciliu, iar în alte două cazuri, aceeaşi măsură a încetat ca urmare dispunerii de a internare într-un centru educativ. Totodată, au fost înregistrate două cazuri de încetare a măsurii de arest la domiciliu, ca urmare a luării măsurii de condamnare cu executare şi un caz de înlocuire a măsurii de arest la domiciliu, cu măsura internării într-un centru educativ.