Sari la conținut
News Alert

Peste 2000 de medicamente găsite la casa medicului acuzat că și-ar fi drogat copiii

Peste 2.000 de medicamente care se eliberau doar cu reţetă au fost ridicate de oamenii legii din locuinţa medicului din Suceava ai cărui copii au fost găsiţi drogaţi cu calmante foarte puternice. Comprimatele au fost ridicate de poliţişti în urma percheziţiilor. De asemenea, au fost ridicate rețete speciale, registre și prospecte medicale.

Medicamentele găsite la medic acasă conțineau doze mari de substanțe stupefiante și psihotrope. Printre acestea, autoritățile au descoperit 600 de comprimate și fiole de Xanax. 

Procurorii DIICOT fac cercetări într-un dosar privind administrarea de droguri cu mare risc în afara condițiilor legale și deținerea de astfel de droguri fără drept. Totul a pornit de la o sesizare la Protecția Copilului, că doi minori au probleme la școală, lipsesc și când vin nu reacționează și absențele lor sunt motivate de adeverințe medicale semnate de mama lor, medic la Centrul Medical MAI Suceava. 

În urmă cu mai bine de o lună s-a aflat că fiii medicului s-ar fi drogat cu medicamente găsite în casă, iar rezultatele analizelor confirmă acuzaţiile, potrivit procurorilor.

„Prin ordonanțele din data de 18.03.2017, procurorii DIICOT-Serviciul Teritorial Suceava au dispus prelevarea de probe biologice de la cei doi minori iar în urma analizei probelor de urină prin teste immunoassay, s-a evidențiat un rezultat pozitiv pentru opiacee și benzodiazepine. Un rezultat pozitiv pentru benzodiazepine presupune prezența unuia sau mai multor substanțe cum ar fi: Oxazepam, Alprazolam, Diazepam, Bromazepam, Clonazepam, Nitrazepam, Clorazepate etc. În cazul opiaceelor, rezultatul presupune prezența uneia sau mai multor substanțe din această clasă: morfină, codeină, ethyl morfina, hydrocodone, hydromorphone, norcodeina, oxycodone, 6-monoactehyl-morphine, etc”, se arată în comunicatul DIICOT. 

În acest dosar a început urmărirea penală „in rem”, adică în ceea ce privește faptele, fără ca cineva să fie pus sub acuzare.

Citiți și: Anchetă. Cum ar fi ajuns doi copii să ia morfină și antidepresive