Plângeri penale după raportul Roşia Montană. Darius Vâlcov: „Nu putem să închidem ochii şi să ne facem că nu am auzit”

Data publicării:
valcov

Plângeri penale vor fi înaintate după ce raportul Comisiei parlamentare pentru Roşia Montană va fi finalizat, a anunţat joi seară preşedintele organismului, Darius Vâlcov, în emisiunea „Jurnalul de seară” Digi24. Pe parcursul audierilor din ultima lună, au ieşit la iveală informaţii grave despre proiectul de exploatare a aurului din Munţii Apuseni, inclusiv despre modul de acordare a licenţei, a spus oficialul.

Raportul comisiei ar urma să fie votat săptămâna viitoare.

Nu vom ezita să ne spunem punctele de vedere, inclusiv să dăm acest raport organelor care vor trebui să-şi facă treaba de-aici încolo. Vom face şi unele sesizări, cam aşa reiese din discuţiile avute în comisie. Deşi discutăm un proiect legislativ, am aflat atât de multe lucruri, încât nu putem să închidem ochii şi să ne facem că nu am auzit”, a spus Darius Vâlcov, precizând că este vorba de plângeri penale.

Licenţa de exploatare auriferă de la Roşia Montană a fost acordată „în dauna statului”, „total, a subliniat preşedintele comisiei parlamentare pentru Roşia Montană. Este de altfel unul dintre subiectele pe care se va face această plângere penală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri