Plângerile judecătorilor revocați din CSM, respinse de foștii colegi

Data publicării:
alina 20ghica 20cristi 20danilet 202 20csm-57407

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis azi să respingă plângerile formulate de membrii revocați luna trecută, judecătorii Alina Ghica, fost președinte al CSM, și Cristi Danileț.

Votul de respingere a fost dat după ce ordinea de zi a ședinței de azi fost suplimentată la propunerea Secției pentru judecători a CSM, prin vicepreședintele Adrian Bordea.

Alina Ghica, reprezentant al curților de apel din țară îm CSM, și Cristi Danileț, reprezentant al judecătoriilor până la decizia de marți a plenului Consiliului Superior al Magistraturii, au atacat hotărârire de revocare din CSM.

Plenul CSM a decis, în 26 februarie, în premieră pentru sistem, să îi revoce pe cei doi.Ședința CSM de atunci a fost una extrem de tensionată, în contextul în care judecătorii din opt județe au decis să-și suspende activitatea în semn de protest faţă de refuzul inițial al CSM de dezbatere a revocării din funcţie a lui Cristi Danileţ şi Alina Ghica.

Deocamdată, la Curtea de Apel București, care care trebuie să decidă în această situație, a fost înregistrată doar o cerere a judecătorului Cristi Danileț de suspendare a hotărârii de revocare. Cei doi magistrați atacaseră hotărârile la Înalta Curte de Casație și Justiție, care nu e competentă în această cauză, potrivit unor surse judiciare.

Mădălina Prundea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri