PMP a depus plângere penală la DNA împotriva lui Tăriceanu, legat de "bileţelul roz"

Data publicării:
elena udrea fb2-1

 

Preşedintele PMP, Elena Udrea, a anunţat, marţi, pe Facebook, că Partidul Mişcarea Populară a decis să depună plângere penală la DNA împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru trafic de influenţă în favoarea omului de afaceri Dinu Patriciu, pentru că acesta îi cerea, pe când era prim-ministru, printr-un bileţel colorat, preşedintelui Băsescu, să intervină la Parchet în favoarea prietenului său.

„Tăriceanu ar trebui să îşi dea de urgenţă demisia din fruntea Senatului. El este ultimul om care ar putea vorbi despre onoare sau justiţie, în condiţiile în care acum nu este decât o marionetă în mâinile luiDan Voiculescu şi a tuturor celor care au problerme cu legea şi vor să scape nepedepsiţi, după ce au prăduit România. Sunt convinsă că DNA de acum va putea face mult mai multă lumină în acest caz decât Parchetul General de atunci, pe care majoritatea PNL-PSD îl controla”, a scris Udrea.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, în replică, faptul că singurul lucru pe care doreşte să îl comenteze este că ”DNA va putea să analizeze, şi justiţia trebuie să funcţioneze”.

Parcursul normal şi firesc acesta este, am încredere că DNA va proceda conform legii şi mai multe comentarii nu am de făcut pe acest subiect. În momentul când intră justiţia în funcţiune, eu mă abţin să comentez”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a mai spus, întrebat despre faptul că această plângere vine atât de târziu, că această întrebare trebuie adresată altcuiva.

Tăriceanu a comentat şi sintagma ”bileţelul roz”. ”Cred că e mai puţin specifică bărbaţilor, dar, în fine, acesta este un lucru cu totul secundar”, a spus el.

”Un document, în general, când îl transmiţi, îl trimiţi cu o notă de însoţire. Ca să clarificăm lucrurile acestea de la bun început, şi lăsaţi povestea cu bileţelul roz doamnei care se ocupă cu aceste chestiuni”, a spus Tăriceanu.

În 2007, preşedintele Traian Băsescu a prezentat bileţelul ce i-a fost trimis de Tăriceanu la începutul anului 2005, împreună cu materialul Rompetrol.

"1. Dragă Traian, îţi trimit alăturat un document redactat de Petromidia în legătură cu cercetările care au loc. 2. Dacă ai ocazia, să vorbeşti la Parchet despre subiect?", scria Tăriceanu, care şi semna. Băsescu l-a acuzat la acel moment pe premier că i-a propus un parteneriat cu "oligarhiile", pe care nu l-a acceptat.

Despre existenţa acestui bileţel a vorbit pentru prima dată Elena Udrea, care la acel moment era consilier de stat la Cancelaria preşedintelui.

Procurorii Parchetului ICCJ au dispus, în 17 aprilie 2007, neînceperea urmăririi penale faţă de premierul Călin Popescu Tăriceanu şi Elena Udrea, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la favorizarea infractorului, respectiv divulgarea de informaţii care nu sunt destinate publicităţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri