Sari la conținut

PNL înlocuieşte temporar PSD la conducerea CJ Brăila, după ce Gheorghe Bunea Stancu a fost arestat la domiciliu

Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele Consiliul Județean din Brăila, şi Florin Mija, unul dintre vicepreședinți, rămân în arest la domiciliu, fiind acuzaţi de abuz în serviciu şi conflict de interese. Frâiele instituţiei au fost preluate de Ovidiu Nechita, membru al Partidului Naţional Liberal.

Foto: Obiectiv de Brăila

Ovidiu Nechita va rămâne interimar în această funcţie până când vor fi organizate noi alegeri interne sau până când instanţa va decide o sentinţă definitivă în cazul lui Bunea Stancu.

Vineri, Tribunalul Galaţi a stabilit ca preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, şi vicepreşedintele Florin Mija, ambii membri ai Partidului Social Democrat, să fie arestaţi la domiciliu pentru 30 de zile. Nicolae Moisiu, şeful biroului de Achiziţii Publice din cadrul aceleiaşi instituţii este cercetat sub control judiciar în acest dosar. 

Procurorii îl acuză pe Gheorghe Bunea Stancu de abuz în serviciu şi conflict de interese. Timp de doi ani, spun anchetatorii, şeful CJ Brăila, împreună cu vicepreşedintele instituţiei, Florin Mija, şi directorul de la Achiziţii Publice, Nicolae Moisiu, ar fi acordat în mod preferenţial mai multe contracte din bani publici unor cunoscuţi.

Este vorba despre nişte contracte de reparaţii, de execuţie, încheiate de Consiliul Judeţean în 2009-2010, ale căror nereguli se constată acum, în 2014. Şi ultima chestiune pe care o spun este că toate aceste contracte au fost verificate la vremea respectivă de Consiliul Naţional al Judecării Contestaţiilor. Toate fiind găsite atunci în regulă”, declara joi seară avocatul lui Nicolae Moisiu, Gigel Potrivitu.