PNL propune „Legea Alexandra”: Închisoare pe viață pentru ucigași și violatori

Data actualizării: Data publicării:
alexandra-macesanu facebook (2)
Foto: arhivă personală a Alexandrei Măceșanu/ Facebook

După castrarea chimică propusă de Viorica Dăncilă, încă o inițiativă cere pedepse extrem de dure pentru criminali și violatori. Liberalii solicită convocarea de urgență a Parlamentului în sesiune extraordinară pentru adoptarea „Legii Alexandra”. Aceasta prevede închisoare pe viață pentru viol, uciderea copiilor sau a femeilor însărcinate.

Liberalii solicită președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și Vioricăi Dăncilă, președintele PSD, convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru a adopta „Legea Alexandra”.

O petiție privind însăprirea pedepselor pentru ca tragedii precum cea din Caracal să nu se repete a fost semnată de peste 40.000 de români.

Situația este asemănătoare unui caz care a avut loc în Serbia, în 2014, când o fată de 15 ani a fost răpită, violată și ucisă. Parlamentul de la Belgrad a adoptat, după ani de dezbateri, amendamente la Codul penal care înăspresc pedepsele pentru viol și crimă. Mai exact: închisoare pe viață fără drept de eliberare condiționată.

În Parlamentul României există deja un proiect de lege depus de PNL care prevede interzicerea eliberării condiționate pentru tâlhari, criminali, violatori sau pedofili.

Liberalii propun însă și alte măsuri, precum restricționarea comercializării cartelor pre-paid care nu pot fi identificate și dublarea amenzilor pentru apelurile false la 112.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri