Politicieni cu rechizitorii-fluviu: Un suspect, mai multe dosare, zeci de infracțiuni

Data publicării:
nicusor constantinescu -mfax-1

Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a fost trimis în judecată în trei dosare penale, iar de curând a fost arestat într-o cauză nouă. În toate aceste anchete, procurorii au descoperit zeci de infracţiuni pe care le-ar fi comis Nicuşor Constantinescu. Abuz în serviciu, trafic de influenţă, constituirea unui grup infracţional organizat, coruperea alegătorilor sunt doar câteva dintre ele. Într-unul dintre dosare, baronul de Constanţa a fost luat cu forţa de la sediul Consiliului Judeţean şi dus la audieri.

Un alt politician pe numele căruia procurorii au scris un rechizitoriu-fluviu este fostul secretar general adjunct la PDL, Marian Zlotea. Acesta a deţinut şi funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare. Anchetatorii susţin că ar fi luat mită de 28 de de ori şi de alte 15 ori i-a instigat pe subalterni să facă acelaşi lucru. Mita a fi constat în primirea de la cei aflaţi în subordine, dar şi de la agenţi economici, a unor sume de bani şi produse pentru susţinerea partidului din care făcea parte.

Anchetele procurorilor au ajuns şi la Consiliul Judeţean Cluj. Preşedintele Horia Uioreanu a fost trimis în judecată în două dosare. Acesta ar fi luat mită în 17 rânduri. În plus, este acuzat de fals, complicitate la spălare de bani şi instigare la folosirea de informaţii secrete. O parte din banii primiţi de la doi oameni de afaceri ar fi ajuns la Partidul Naţional Liberal pentru susţinerea campaniei soţiei sale, care dorea să ocupe un post de deputat.

Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJ Constanţa

Abuz în serviciu - 25 de fapte

Constituire a unui grup infracţional organizat

Coruperea alegătorilor - 2 fapte

Conflict de interese - 10 fapte

Tentativă la abuz în serviciu

Sursa: DNA

Marian Zlotea, fost şef ANSVSA

Luare de mită în formă continuată - 28 de fapte

Instigare la luare de mită în formă continuată - 15 fapte

Constituire a unui grup infracțional organizat

Sursa: DNA

Horea Uioreanu, fost preşedinte al CJ Cluj

Luare de mită - 17 fapte

Fals în înscrisuri sub semnătură privată - 2 fapte

Complicitate la spălare de bani

Instigare la folosirea de informaţii secrete

Sursa: DNA

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri