Politicieni, în premieră, după gratii de Paște: Adrian Năstase, Relu Fenechiu sau cei 8 condamnați în Dosarul Transferurilor

Data publicării:
Adrian Nastase condamnare in dosarul Zambaccian 6 ianuarie 2014-Mediafax Foto-Octav Ganea

Deși este la a doua condamnare, fostul premier Adrian Năstase își petrece pentru prima dată Paștele la închisoare. El a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru luare de mită și a fost încarcerat pe 6 ianuarie 2014 la Penitenciarul Jilava.

Și Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor, se află după gratii de Paște. El a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru abuz în serviciu și a fost încarcerat pe 30 ianuarie 2014 la Penitenciarul Iași.

George Becali, finanțator al Stelei și fost deputat, a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni pentru dare de mită, abuz în serviciu şi sechestrare. El este încarcerat din 20 mai 2013 la Penitenciarul Poarta Albă.

Tot o premieră o reprezintă și cei opt oameni condamnați în „Dosarul Transferurilor”. De exemplu, Mihai Stoica, manager al FC Steaua Bucureşti, a primit 3 ani şi 6 luni pentru înşelăciune și este încarcerat din 4 martie 2014 la Penitenciarul Rahova.

Tot la Rahova este încarcerat și George Copos, fost finanţator al Rapid Bucureşti. El a primit o condamnare de 3 ani şi 8 luni pentru înşelăciune şi evaziune.

Cea mai mare condamnare din „Dosarul Transferurilor” a primit-o Ioan Becali, fost impresar de fotbaliști: 6 ani și 4 luni pentru evaziune, înșelăciune și spălare de bani. El sărbătorește Paștele la Penitenciarul Slobozia.

Alte condamnări în Dosarul Transferurilor

Cristian Borcea - 6 ani şi patru luni de închisoare cu executare.

Victor Becali - 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

Jean Pădureanu - 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare.

Gică Popescu - 3 ani şi o lună de închisoare cu executare.

Gheorghe Nețoiu - 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri