Politicieni şi oameni de afaceri, încolonaţi la uşa secţiei de poliţie

Data publicării:
UDREA LA POLITIE

Au fost puşi sub control judiciar - Dan Voiculescu, Elena Udrea sau Radu Mazăre, iar în ultimele zile lista s-a completat cu alte nume - Radu Pricop, ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu, şi George Scutaru, fostul consilier al actualului preşedinte.

Fostul consilier prezidenţial pentru Securitate Naţională, George Scutaru, aflase deja că are mai multe restricţii de respectat, inclusiv să nu părăsească ţara.

Anchetat pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani, acuzaţii legate de finanţarea campaniei din 2008, fostul parlamentar va merge cel puţin săptămânal la poliţie. Soţul Ioanei Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte, este în aceeaşi situaţie.

Acuzat de complicitate la şantaj, avocatul Radu Pricop e obligat să treacă pe la Secţia 1 de Poliţie ori de câte ori va fi chemat de poliţistul desemnat să supravegheze respectarea controlului judiciar.

Pelerinaj sub control judiciar

Cele mai dese drumuri la Poliţie le-a făcut, cu siguranţă, fostul candidat la prezidenţiale Elena Udrea. Asta înainte de a ajunge în arest preventiv.

După şapte zile în spatele gratiilor, un alt fost ministru, al Economiei de data aceasta, Adriean Videanu, a răsuflat uşurat când mandatul de arestare a fost înlocuit cu două vizite pe săptămână la Secţia de poliţie.

Cu aproape un an în urmă, primarul din Constanţa evita la un pas arestul cerut de DNA, dar era obligat să treacă săptămânal pe la poliţie. În plus, restricţia de a părăsi România l-a ţinut pe Radu Mazăre departe de vacanţele exotice, devenite obişnuinţă.La un an de la aceste declaraţii, edilul din Constanţa a ajuns în spatele gratiilor, într-un alt dosar.

Cel mai aspru control judiciar a fost impus de DNA vara trecută, în cazul omului de afaceri Dan Voiculescu. Zi de zi, fostul senator era obligat să meargă la poliţia din Ilfov. Drumurile s-au încheiat abia când a fost condamnat definitiv la zece ani de închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri