Polițist urmărit penal pentru că încasa lunar „taxă de protecție”

Data actualizării: Data publicării:
bani

Un ofițer de poliție din cadrul DGPMB - Secția 22 este urmărit penal de procurorii DNA pentru luare de mită în formă continuată, el fiind plasat sub control judiciar cu interdicția exercitării profesiei.

bani
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Potrivit unui comunicat emis, miercuri, de DNA, în perioada iunie 2015 - ianuarie 2017, Daniel-Nicușor Istratie, care avea atribuții pe linia Sistemelor de Pază, a pretins și primit de la reprezentantul unei firme de pază, martor în cauză, suma totală de 5.900 lei reprezentând „taxă de protecție”, corespunzătoare sumei de 300 lei pe lună, exceptând luna august 2015, când a primit 200 lei.

Procurorii spun că banii au fost pretinși de ofițerul de poliție pentru a proteja firma de pază în sensul neaplicării de sancțiuni contravenționale în raport cu neregulile constatate, lucru care s-a și întâmplat.

„La data de 19 ianuarie 2017, ca urmare a înțelegerii anterioare, inculpatul Istratie Daniel-Nicușor a primit de la martor suma de 1.200 lei reprezentând «taxa de protecție» aferentă perioadei lunilor octombrie 2016 - ianuarie 2017, inclusiv, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, arată DNA.

Inculpatul este urmărit penal sub control judiciar, având, printre altele, interdicția de a-și exercita profesia de polițist, de a deține, folosi și purta arme și interdicția de a părăsi țara fără încuviințarea prealabilă a procurorului.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri