Polițiști de la Serviciul Permise, reținuți. Unul, acuzat de folosire abuzivă a funcției în scop sexual

Data publicării:
CATUSE 2 20-1

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi, au fost reținuți Ilie Cristian Filip, comisar de poliție în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Neamț, în prezent detașat la SPCRPCÎV Covasna, pentru luare de mită (două fapte) și complicitate la această infracțiune (trei fapte), Costel Adrian Anton, agent principal de poliție la SPCRPCÎV Covasna, pentru luare de mită (14 fapte) și folosire abuzivă a funcției în scop sexual, precum și Gabor Koter, instructor auto, pentru complicitate la luare de mită și trafic de influență.

Ilie Cristian Filip și Costel Adrian Anton vor fi prezentați joi Tribunalului Brașov cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

DNA precizează că, în perioada 16 ianuarie - 28 aprilie 2016, Filip și Anton, având atribuții pe linia de examinare a persoanelor la proba teoretică și practică pentru obținerea permisului de conducere, atât singuri, cât și împreună, au pretins și primit de la diferiți candidați sume de bani cuprinse între 100 lei și 1.000 euro și alte foloase necuvenite (ex. mese la restaurante).

„În același context, în perioada 7 martie - 20 aprilie 2016, inculpatul Anton, în aceeași calitate de examinator, a obținut favoruri de natură sexuală de la o candidată, în scopul de a face un act contrar îndatoririlor sale de serviciu, respectiv de a o ajuta pe aceasta să completeze chestionarul de la proba teoretică, în timp ce o supraveghea. Sumele de bani au fost remise celor doi inculpați atât personal, cât și prin intermediari, unul dintre aceștia fiind inculpatul Koter, instructor auto la o școală de șoferi”, susțin procurorii.

Sursa citată menționează că, în perioada 21 - 25 aprilie 2016, Gabor Koter a pretins de la un candidat sumele de 1.200 de euro și 1.000 de lei și a primit o sticlă de coniac în valoare de 120 de lei, promițându-i că-l va ajuta să promoveze proba practică și teoretică pentru obținerea permisului de conducere, în acest sens susținând că are influență asupra unor examinatori.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri