Sari la conținut

Polițiști reținuți pentru viol. „Cei doi nu mai pot face parte din Poliția Română”, spune Gabriel Oprea 

Fata era dată în urmărire, după ce centrul de plasament la care este înregistrată a sesizat dispariţia, iar poliţiştii au fost cei care au găsit-o. Nu au predat-o însă, ci au lăsat-o să plece. Ulterior, un alt echipaj a găsit-o, iar fata le-a povestit ce a păţit. Evident, varianta poliţiştilor o contrazice pe cea a fetei, dar este cert că minora i-a identificat.

Cazul a ajuns şi în atenţia ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, care a anunţat printr-un comunicat de presă că indiferent de decizia magistraţilor, cei doi agenţi vor fi daţi afară din Poliţie.

Indiferent de decizia pe care instanța de judecată o va lua, cei doi nu mai pot face parte din Poliția Română. Situația este intolerabilă și total nedemnă pentru calitatea pe care aceștia au avut-o. Este regretabil că astfel de oameni au purtat uniforma statului român si au jignit, prin faptele lor, munca celor aproape 60.000 de polițiști care lucrează în Poliția Română” a susținut vicepremierul Gabriel Oprea.

Vicepremierul Gabriel Oprea a asigurat cetățenii că în Ministerul Afacerilor Interne nu există toleranță pentru cei care încalcă legea sau pentru cei care disprețuiesc munca de zi cu zi a miilor de angajați cinstiți și corecți, aducând prejudicii grave Poliției române. 

Citiți și:

Cazul poliţiştilor suspectaţi de viol readuce în discuţie problema testelor psihologice