Posibili poliţişti, încă neidentificaţi, i-au sprijinit pe membrii grupărilor „Cămătarii” şi „Sportivii”

Data publicării:
FRATII CAMATARU-Mediafax Foto-Catalina Filip-1

Informaţia privind noul dosar este menţionată în rechizitoriul prin care procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) de la Serviciul Teritorial Bucureşti i-au deferit justiţiei pe cei 54 de inculpaţi, informează Mediafax.

Procurorii DIICOT arată, în finalul documentului citat, că din dosarul Cămătarilor şi Sportivilor va fi disjuns unul nou, în vederea continuării cercetărilor, identificării şi stabilirii participaţiei penale a persoanelor implicate.

Noul dosar, constituit pentru favorizarea infractorului şi sprijinirea unui grup infracţional organizat, vizează „autori până în prezent neidentificaţi, care în noaptea de 21/22.02.2013 i-au avertizat pe membrii grupării Cămătarii cu privire la iminenţa desfăşurării unor percheziţii domiciliare”, se precizează în rechizitoriu.

„Persoanele vizate, până în prezent neidentificate (posibil lucrători de poliţie judiciară), (...) i-au sprijinit pe membrii grupării Cămătarii şi grupării Sportivii, în derularea activităţii infracţionale”, se mai arată în documentul citat.

Ion şi Vasile Balint, cunoscuţi ca Nuţu şi Sile Cămătaru, au fost trimişi în judecată, împreună cu alţi 52 de membri ai clanurilor „Cămătarii” şi „Sportivii”, fiind acuzaţi de procurorii DIICOT de şantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat şi omor deosebit de grav.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri