Precizările Comitetului Olimpic, după ancheta privind echipamentul cu care au plecat sportivii români la Rio

Data publicării:
160812 COSR 00 INQUAM Octav Ganea

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

„Pentru o corectă informare a opiniei publice vă facem cunoscut ca, astazi, 12.08.2016, la sediul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, s-au prezentat inspectori din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice care au înmânat reprezentanţilor COSR o ordonanţă de predare a unor înscrisuri considerate utile în cercetările ce se efectuează in rem de către organele de cercetare, fără a se fi întreprins vreo activitate specifică cercetărilor penale, precum ridicare de documente sau bunuri, percheziţii sau cercetări la faţa locului.

COSR precizează că a respectat toate prevederile legale şi conlucrează cu organele abilitate pentru clarificarea situatiei echipamentului sportiv pentru JO de la Rio. La rândul sau, COSR depune toate diligenţele şi efectuează toate demersurile necesare în vederea lămuririi acestei situaţii", se arată pe site-ul forului român.

Surse judiciare, citate de News.ro, au precizat că de la CSOR au fost ridicate copii ale contractelor de achiziții și copii după caietele de sarcini ale licitaţiilor de echipament sportiv. 

De asemenea, tot vineri au avut loc percheziții la firma care a furnizat echipamentul sportivilor de la Jocurile Olimpice. Poliția are suspiciuni că echipamentul sportiv este contrafăcut. 

Poliţiştii a efectuat trei percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, la sediul social şi la punctele de lucru ale societăţii comerciale specializate în comerţ cu articole sportive. Potrivit unor surse judiciare, este vorba de firma Pax Creative Sports.

Firma Pax Creative Sports a fost înfiinţată în 2010 şi are ca obiect principal de activitate „comerţul cu ridicata al îmbrăcămintei şi încălţămintei".

Firma are doi asociaţi, Viorel Andreesu şi Ion Zamfirescu, iar administrator este Ion Zamfirescu.  

Gazeta Sporturilor a relatat că echipamentul sportivilor români din lotul olimpic, realizat de firma Kappa, este de proastă calitate, că pantalonii s-au descusut, iar culoarea rămâne imprimată pe piele.

O discuţie cu Sabina Dumitrache, responsabilul contractului olimpic de la firma Pax Creative, a relevat că defectele au fost semmnalate imediat după recepţia echipamentului, distribuitorului zonal Kappa din Serbia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri