Predoiu: Dezvăluirile lui Tudorel Toader despre întâlnirea la care Dragnea cerea amnistie arată „caracterul mafiotic al guvernării PSD”

Data actualizării: Data publicării:
Tudorel Toader face un semn cu mâna
Tudorel Toader, fost ministru al justiției. FOTO: INQUAM PHOTOS- OCTAV GANEA

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, spune că dezvăluirile făcute de fostul ministru Tudor Toader, cu privire la întâlnirea de la sediul PSD în care Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu şi Viorica Dăncilă îi cereau promovarea legislaţiei pentru amnistie şi graţiere, arată caracterul mafiotic al guvernării PSD.

Nu cred că a fost singura întâlnire, dacă urmărim politicile legislative promovate de guvernarea PSD, ne dăm seama că acest tip de practică şi exerciţiu a însoţit întreaga durată a guvernării PSD. Nu cred că a fost o întâlnire punctuală, izolată, ar fi o întrebare suplimentară la care ar trebui să răspundă domnul Toader, dacă au mai existat şi alte astfel de întâlniri. În orice caz, ceea ce ne spune domnul ministru Toader arată de data aceasta, fără niciun fel de dubiu, ceea ce lumea din stradă a susţinut multă vreme, caracterul mafiotic al guvernării PSD, arată coaliţia împotriva justiţiei, o coaliţie politică, o conspiraţie politică ce a călcat în picioare principii, a presat magistraţii, a încercat să intimideze procurorii, a oprit lupta anticorupţie, a încercat să trimită în derizoriu valori fundamentale, instrumente de cooperare internaţională judiciară. Tot ce a muncit România, prin sistemul judiciar, prin mediul politic, prin societatea civilă, în anii de după aderarea la UE, tot ce a încercat România să facă bine în domeniul justiţiei, a fost tocat mărunt în această guvernare mafiotică pesedistă, acum o putem spune foarte bazat, sunt propriile lor cuvinte. Este revoltător ceea ce ni se spune, a spus Predoiu la Realitatea Plus, potrivit Agerpres.

Declarațiile vin după ce fostul ministrul al Justiţiei Tudorel Toader şi fostul premier Viorica Dăncilă au relatat, marţi, că a avut loc la sediul PSD din Băneasa o întâlnire de patru ore la care au mai participat fostul lider PSD Liviu Dragnea şi liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, unde aceştia au solicitat insistent promovarea unei OUG de modificare a Codului Penal.

Ar fi o discuţie normală într-o societate normală, într-o discuţie dintre Legislativ şi Executiv, dar când doi dintre cei care au participat la această discuţie despre amnistie, despre graţiere, despre reducerea termenului de prescripţie a răspunderii penale, aveau la momentul respectiv dosare în cercetare, în judecată, în diferite faze ale procedurii penale, nu mai este o discuţie normală, ci dimpotrivă arată caracterul interesat, deliberat, ilegal chiar al acestei discuţii. Deci locul ne arată mult, pentru că nu e vorba nici de sediul Parlamentului, al Ministerului Justiţiei, nici de clădirea Guvernului, în care se întâlnesc legislatori, membri ai Executivului în mod frecvent ca să discute politici. Nu, era clădirea de partid, a celor care comandau această lovitură devastatoare, încă una, pe lângă cele aplicate la adresa justiţiei, a spus Cătălin Predoiu.

Potrivit acestuia, Viorica Dăncilă a fost un premier de paie, în mâna a doi oameni (Dragnea şi Tăriceanu) care aveau interese directe în justiţie şi care urmăreau să o submineze prin ceea ce urma să propună domnul Toader.

Predoiu a mai spus că Tudorel Toader nu face dezvăluiri complete şi că ar trebui să relateze şi faptul că această legislaţie, ca şi OUG 13, a fost blocată în primul rând de angajaţii Ministerului Justiţiei.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri