Predoiu, după ce a cerut investigarea infracțiunilor din energie: Nu trebuie să ne închipuim că procurorii vor descinde la operatori

Data publicării:
Cătălin Predoiu face declarații.
Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nu trebuie să ne gândim că procurorii vor descinde la operatorii din energie și nu vor derula operațiuni specifice în legătură cu tranzacții comerciale obișnuite, a declarat joi ministrul Justiției Cătălin Predoiu, la Antena 3, în legătură cu solicitarea adresată procurorului general privind energia.

Cătălin Predoiu, a transmis, joi, procurorului general Gabriela Scutea, o adresă prin care a îndrumat Ministerul Public să ia măsurile necesare pentru a descoperi, preveni și combate orice tip de activitate infracțională ce ar putea fi desfășurată în contextul crizei energiei și a fenomenului asociat de majorare a facturilor la energie.

Predoiu a precizat că ministrul Justiției are dreptul constituțional și legal să emită astfel de îndrumări, care privesc o prioritizare a acestor cauze atunci când procurorii au date certe în baza cărora se pot sesiza.

Ministrul spune că îndrumarea a fost necesară pentru că procurorii nu au tot ce le trebuie la dispoziție, nu există resurse umane, condițiile logistice nu sunt cele mai strălucite și atunci este nevoie de o prioritizare a cauzelor pe care aceștia le instrumentează.

Predoiu a spus că în discuțiile de la Guvern pe tema energiei au apărut semne de întrebare, oferind exemplul unor școli care au primit facturi „la prețuri astronomice”, deși pentru aceste unități de învățământ există o dispoziție care plafonează acest cost.

 

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri