Sari la conținut

Presa din Serbia, despre reţinerea lui Sebastian Ghiţă

Reţinerea fostului politician român a avut ecouri în toată presa din ţara vecină. Posturile de radio şi de televiziune din Serbia, dar şi portalurile de ştiri au relatat pe larg despre acest subiect.

După prinderea lui Sebastian Ghiţă, presa din Serbia a început să trateze pe larg subiectul.

Ovidiu Lupşor, jurnalist RTV Voivodina: „Radioteleviziunea Voivodinei şi a Serbiei, cele două servicii publice de stat au anunţat în programul informativ că, în baza unei decizii a procurorilor din Belgrad, controversatului om de afaceri român Sebastian Ghiţă îi e determinată o reţinere de până la 48 de ore, deoarece avea documente false şi că despre extrădarea lui se va lua o decizie ulterior.

Cu titlul "Milionar român" prins cu documente false şi reţinut în arest preventiv de 48 de ore, "Kurir" informează pe pagina de internet. Un accent e pus pe averea sa.

Pe portalul Britz apare pe prima pagină "Cel mai căutat fugar român arestat la Belgrad cu documente false".

"Demni" vine cu informaţii despre arestarea lui Ghiţă. Şi alte ziare, N1, B92, Prima TV au transmis stirea sau pe pagina de internet.

Iar multe dintre site-urile de ştiri din Serbia au citat ca sursă Digi24. Unul dintre ele a publicat şi o înregistrare video a Matinalului de la postul nostru de televiziune, momentul când ministrul român de Interne Carmen Dan oferea detalii despre caz. Jurnaliştii din ţara vecină spun că autorităţile sârbe vor lua o decizie în privinţa lui Sebastian Ghiţă abia săptămâna viitoare.

Ivana Miloradovici, jurnalist sârb, pentru DigiFM: „Marți vom ști mai multe despre soarta lui Ghiță.

Dar aș vrea să vă amintesc despre cazul bancherului bulgar Țvetan Vasiliev, arestat tot în Serbia, la fel ca domnul Ghiță. Bulgaria vrea să fie extrădat şi judecată în ţară. Vasiliev a cerut azil politic. A susținut că dacă va fi extrădat în Bulgaria va fi persecutat politic, așa că a cerut azil politic. Procedurile de azil în Serbia sunt foarte complicate și lungi. Iar domnul Vasiliev a folosit această lacună procedurală pentru a-și amâna extrădarea ani la rând.

Sebastian Ghiță a fost bine sfătuit să comită o infracţiune în Serbia. A determinat demararea unei proceduri care n-are legătură cu extrădarea”.