Sari la conținut

Presă: Ordonanța grațierii, scrisă de o angajată a lui Liviu Dragnea

Metadatele proiectului de OUG pentru grațiere, publicat miercuri pe site-ul Ministerului Justiției, scot la iveală un detaliu important, scrie cursdeguvernare.ro citat de News.ro. Forma finală a proiectului de Ordonanţă de Urgenţă privind graţierea a trecut printr-un calculator de la cabinetul liderului PSD Liviu Dragnea, la autor fiind trecut numele “anca.spiridon”.

g d

Foto: Agerpres

Spre deosebire de celelalte trei documente din pachet (nota de fundamentare a grațierii, proiectul și nota de fundamentare a OUG pentru modificarea codurilor), care au drept autor un angajat al Ministerului Justiției, documentul proiectului de OUG privind grațierea are trecut ca autor pe „anca.spiridon”.

Conform ghidului de asistență Microsoft, atunci când se creează un document nou, Word adaugă automat numele de utilizator (user name-ul) ca numele autorului în proprietățile unui document.

metadate

Cursdeguvernare.ro a descoperit că nu există o angajată cu acest nume la Ministerul Justiției și singurul bugetar cu declarație de avere din România care putea intra în lanțul oficial al elaborării acestui act este Anca Mihaela Spiridon, director general la Cancelaria președintelui Camerei Deputaților - Liviu Dragnea.

Potrivit sursei citate, Anca Spiridon a negat şi a spus că nu ştie nimic despre acest proiect.

Proiectul de OUG promovat de Ministerul Justiţiei prevede graţierea integrală a pedepselor de până la 5 ani precum şi jumătate din pedeapsa femeilor gravide, a celor care au în întreţinere copii sub cinci ani, a celor cu vârste de peste 60 de ani, precum şi a celor cu boli incurabile în faze terminale. Prevederile nu se aplică recidiviştilor, nici celor care s-au sustras executării pedepsei şi nici celor care comit infracţiuni după data de 18 ianuarie 2017. Proiectul prevede că OUG intră în vigoare în 18 februarie 2017.

Pe aceeași temă