Președinta Înaltei Curți: CSM a picat testul unităţii şi testul speranţei

Data publicării:
cristina tarcea iccj

Preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei (ICCJ), Cristina Tarcea, a vorbit în şedinţa de plen a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) - în care se prezintă raportul de bilanţ pe 2017 şi se alege noua conducere - despre nerealizările Consiliului, spunând că, deşi aştepta unitate de la acesta şi speranţă pentru rezolvarea unor probleme din sistemul de justiţie, a picat ambele teste. Ea şi-a exprimat dorinţa ca viitoarea conducere să fie atentă la aceste două probleme, relatează News.ro.

 

„Aş vrea să vorbesc despre nerealizări. În calitate de membru de drept a CSM am o viziune şi din interior, dar şi din exterior. În 2017 vă spuneam că se aşteaptă de la dumneavoaastră unitate, unitate pe care vechiul consiliu nu a fost în stare să o aibă, dar şi speranţă pentru rezolvarea problemelor din sistem”, a declarat Cristina Tarcea în plen.

Preşedinta ICCJ a spus că CSM a picat, pe perioada mandatului, ambele teste.

„Este percepţia mea, poate fi greşită, dar actualul CSM a picat ambele teste: şi testul speranţei, şi testul unităţii. Doresc viitoarei conduceri să fie atentă la aceste două probleme. Rezervele speranţei nu s-au epuizat”, a subliniat Tarcea.

Declarațiile președintei instanței supreme vin după ce președintele Klaus Iohannis lăudase activitatea CSM, în debutul ședinței.

La rândul său, procurorul general Augustin Lazăr, consideră că preşedintele şi vicepreşedintele CSM au reuşit să menţintă un echilibru în cadrul Consiliului. „Provocarea esenţială a fost cea legată de apărarea independeţei justiţiei. (...) Vechea conducere a CSM şi-a îndeplinit bine această misiune de a coordona, de a menţine echilibrul în Consiliu. Îi urez noii conduceri să menţină acelaşi echilibru”, a spus Lazăr.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri