Președintele a acceptat demisia lui Tiberiu Nițu

Data publicării:
tiberiu nitu digi

Tiberiu Nițu a demisionat după ce numele său a apărut în dosarul în care fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a fost acuzat de abuz în serviciu pentru că ar fi beneficiat de coloană oficială fără a avea dreptul la aceasta. Mai mult, în baza unui protocol între instituții, el i-ar fi dat dreptul și lui Tiberiu Nițu la coloană oficială, deși legislația prevede că de aceasta pot beneficia doar președintele, premierul și președinții celor două camere ale Parlamentului.

Procurorul general demisionar arăta că numele său a fost asociat „în mod artificial” cu dosarul coloanelor oficiale. Acest lucru a dus la prejudicierea imaginii personale, dar şi a instituţiei, a mai spus magistratul.

Într-un comunicat de presă, procurorul general demisionar a dat şi câteva explicaţii cu privire la modul în care a folosit coloana oficială: „Mi s-a asigurat un dispozitiv de însoţire şi protecţie. Măsurile de protecţie asigurate procurorului general al României de către instituţiile specializate ale statului sunt proporţionale cu riscurile potenţiale la care acesta este expus în exercitarea anumitor atribuţii de serviciu, astfel cum acestea sunt prevăzute de legislaţia în vigoare”.

Procuror general interimar este acum prim-adjunctul Parchetului General, Bogdan Licu. Acesta a declarat, miercuri dimineaţă, că nu îşi va depune candidatura pentru a ocupa acest post definitiv. „Nu mă reține nimic, e opțiunea mea”, le-a spus el ziariștilor care voiau să știe de ce.

Ministrul Justiţiei trebuie să vină acum cu un nou nume, pe care CSM trebuie să îl avizeze.

„Va fi o procedură transparentă, deschisă, cum a mai fost de-atâtea ori în această țară. Am spus cu celeritate, asta înseamnă de îndată. Am discuții informale cu CSM joi și imediat voi declanșa procedura. Legea nu s-a schimbat, avizul CSM nu este consultativ”, a declarat ministrul justiției, Raluca Prună, miercuri dimineață.

Citiți și: 

Controversele mandatului lui Tiberiu Niţu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri