Preşedintele ASF, Dan Radu Ruşanu, a fost arestat preventiv

Data publicării:
dan radu rusanu 5514610-Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu-5

Dan Radu Ruşanu a fost pus sub urmărire penală, săptămâna trecută, în dosarul Carpatica Asigurări, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la abuz în serviciu, mai exact ar fi favorizat un asigurator în dauna altora de pe piaţă.

În acelaşi dosar mai sunt urmăriţi penal, printre alţii, Laura Chiţoiu, soţia fostului ministru al Finanţelor, Daniel Chiţoiu. Ea este acuzată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

În acelaşi dosar, anchetatorii solicită de asemenea aprobarea Parlamentului pentru urmărirea penală a lui Daniel Chiţoiu, fostul ministru al Finanţelor, suspectat şi el de abuz în serviciu şi constituirea unui grup infracţional organizat. Anchetatorii spun că el a iniţiat adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru a favoriza interesele Societăţii de Asigurări Carpatica. Daniel Chiţoiu spune că „nu este vinovat nici măcar 0,0001%”: „Am aflat din presă că a fost solicitată Camerei Deputaţilor avizarea începerii urmăririi penale împotriva mea. (...) Consider că acest lucru este un abuz privind anchetarea mea”, a declarat fostul ministru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri