Președintele CCR, Augustin Zegrean, a fost operat

Data publicării:
0901 20zegrean-42698

Actualizare.Operațiaa decurs fără incidente, iar starea pacientului este bună, a declarat pentru MEDIAFAX conducerea spitalului Elias, acolo unde președintele Curții Constituționale a fost supus intervenției chirurgicale.

Soţia lui Augustin Zegrean a declarat pentru MEDIAFAX că acesta a fost operat pentru ca medicii să îi monteze o proteză la şold, după ce a căzut pe gheaţă în Parcul Herăstrău.

„Astăzi (miercuri - n.r.) a intrat în operaţie la ora 8.00 ca să i se monteze o proteză la şold. Medicii spuneau că îl vor lăsa acasă la sfârşitul săptămânii, probabil sâmbătă, dar nu va putea veni la Bistriţa. Va trebui să urmeze nişte proceduri să se recupereze. Tocmai de aceea, merg şi eu la Bucureşti. Chiar acum mă îndrept spre Cluj ca să iau avionul spre Bucureşti", a spus Eugenia Zegrean.

Ea a mai afirmat că lui Augustin Zegrean îi place foarte mult să se plimbe.

„El în fiecare seară iese la plimbare, îi place foarte mult să se plimbe. Nu a văzut că e gheaţă acolo, a alunecat şi a căzut”, a declarat femeia.Eugenia Zegrean este profesor de limba şi literatura română la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa.

O operaţie de fractură de col femural imobilizează pacientul mult timp la pat, ulterior fiind nevoie de o perioadă de recuperare.

Astfel, ceilalţi opt judecători ai Curţii Constituţională, în absenţa lui Zegrean, vor trebui să soluţioneze dosarele, uneori putându-se ajunge la voturi de patru la patru, ceea ce va bloca finalizarea cazurilor. Deciziile CC se iau cu majoritate de voturi.

____________________________________

Potrivit agenţiei Mediafax, seara trecută, judecătorul a suferit o fractură de şold, după ce a alunecat pe gheaţă la intrarea în Parcul Herăstrau şi a fost internat la secţia de ortopedie a Spitalului Universitar din Bucureşti.

„Sunt internat în spital, în Bucureşti. Am fractură de col femural. Am alunecat şi am căzut”, a declarat preşedintele CCR, în vârstă de 58 de ani.

Zegrean a adăugat că nu vrea să spună în ce spital este internat ca să nu meargă jurnaliştii „peste el”.

„Nu vreau să spun unde sunt internat că vin peste mine (jurnaliştii - n.r.). Deja unii se bucură”, a mai spus Zegrean.

Vineri seară, Augustin Zegrean a asistat, la Bistriţa, la Concertul de Bobotează inspirat după cel de Anul Nou de la Viena, iar luni a plecat la Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri