Preşedintele clubului de fotbal Pandurii Târgu-Jiu a fost pus în libertate

Data publicării:
MARIN CONDESCU2646273-Mediafax Foto-Puiu Florinel Gureanu-1

Marin Condescu și Viorel Temelescu au fost reținuți miercuri seara pentru 24 de ore. Decizia ca cei doi să fie judecați în stare de libertate a fost luată de judecătorii de la Tribunalul Gorj.

Procurorul de caz a cerut arestarea preventivă a acestora, motivând că cei doi ar putea influența ancheta, deoarece Condescu cunoaște persoane influente în stat.

Avocații celor doi au spus însă că acestea nu pot fi argumente pentru a-i menține pe cei doi în stare de arest și că infracțiunea de care sunt acuzați nu există.

Procurorii ar putea face recurs la această decizie.

În 8 octombrie, Marin Condescu a fost chemat la sediul IPJ Gorj pentru audieri în dosarul în care este acuzat de spălare de bani şi fals. Preşedintele Consiliului de Administraţie de la Pandurii Târgu Jiu a venit atunci însoţit de către avocatul său, care a declarat că este vorba despre un dosar penal deschis în vară pe numele lui Condescu şi care vizează modul în care firma ce asigură tichetele de masă pentru mineri şi energeticieni a încheiat cu echipa de fotbal un contract de cesiune de creanţe de 1,7 milioane de lei.

Avocatul lui Condescu preciza că la acest dosar a fost anexată şi plângerea care vizează modul în care Marin Condescu ar fi împrumutat clubul cu 2,2 milioane de lei, în primăvara lui 2012.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri